Sensorgebaseerde herkenning
Sensorgebaseerde herkenning

Sensoren voor detectie van diverses applicaties

Gebruik onze sensoren voor het vermijden van fouten. Ons portfolio omvat objectherkennende sensoren, sensoren voor de weg- en afstandsmeting alsook optische sensoren.

Objectherkennende sensoren van Balluff controleren op een betrouwbare manier of een object aanwezig is. Ze leveren ja-/nee-resultaten. Deze zijn eenvoudig, doeltreffend en zijn een oplossing voor vele toepassingen. Deze manier van opvragen is ideaal om te controleren of een objecten goed bevestigd is.

Sensoren voor de weg- en afstandsmeting worden ingezet als objecten gedetecteerd en hun positie gecontroleerd moeten worden.

Onze opto-elektronische sensoren herkennen de juiste kleur en het juiste materiaal van de gecontroleerde objecten.

Oplossingen om fouten te voorkomen

 • Traceerbaarheid voor Just-in-Sequence

  Foutloze besturing van het productieproces

  Just-in-Sequence (JIS) is een verdere ontwikkeling van de Just-in-Time-(JIT-)materiaalstroom. JIS is gebruikelijk bij montagelijnen in de flexibele productie en zorgt ervoor dat de juiste assemblage onderdelen op het juiste moment en in de juiste volgorde ter beschikking zijn.

  De volgorde is op het assemblageproces afgestemd. De passende componenten worden zo automatisch correct geplaatst. Bovendien wordt door traceability, de traceerbaarheid van elke productiestap, de levering van de productie in de juiste volgorde gewaarborgd. Want met de combinatie van RFID en multibarcodescanner worden de producten eenvoudig geregistreerd en bewaakt.

  Deze oplossing is eenvoudig te integreren in bestaande processen en garandeert een foutloze besturing van het productieproces.

  De bijzonderheden

  • Just-in-Sequence-materiaalstroom
  • Just-in-Sequence-levering van de producten door combinatie van RFID en multibarcodescanner
  • Eenvoudig in bestaande processen integreerbaar
  • Foutloze assemblage in de juiste volgorde
  Traceerbaarheid voor Just-in-Sequence

  De combinatie van RFID en multibarcodescanner garandeert de Just-in-Sequence-levering van de producten.

 • Afwijkingen sturen met RFID-systemen

  Afwijkingen met drie methodes tegenwerken

  Traceability is een vast onderdeel van de flexibele productie. Elk geproduceerd deel kan getraceerd en geïdentificeerd worden. Hiervoor wordt een ideaaltype als voorbeeld volledig in de uitvoeringsgegevens beschreven. Is zijn kleur bijvoorbeeld donkerblauw, dan moet de kleurensensor dit bevestigen. Zo verifiëren kleursensoren of Vision-systemen dat wat de uitvoeringsgegevens opgeven.

  Wijkt het gecontroleerde object van het opgegeven prototype af, dan kan de afwijking met behulp van één van de drie volgende methodes gestuurd worden. Voor het omzetten van de methodes worden RFID-systemen gebruikt.

  Uitsortering

  Bij de uitsortering moet het betreffende onderdeel ofwel vernietigd of zo gemarkeerd worden dat het in nageschakelde processen niet meer bruikbaar is. Met traceability kan makkelijk gegarandeerd worden dat uitgesorteerde onderdelen uit het productieproces afgevoerd worden.

  Nieuwe indeling

  In bepaalde gevallen kunnen producten die niet of niet volledig aan de specificaties voldoen, ook bijvoorbeeld als B-waren opnieuw ingedeeld worden.

  Nabewerking

  Voor de nabewerking kan de productie gestopt worden om het betreffende onderdeel meteen ter plaatse te corrigeren. Omdat dit echter nadelen voor de hele fabriek met zich kan meebrengen, is het beter om een nabewerkingszone in te richten. Dit is gebruikelijk als een product op lopende banden verschillende montagebewerkingen doorloopt. Wordt een fout herkend, kunnen nageschakelde processen omzeild en kan aan de reparatietechnicus de precieze foutbeschrijving voorgelegd worden. Na de reparatie kan het nabewerkte onderdeel door de traceability-gegevens opnieuw in het productieproces geleid worden. Reeds uitgevoerde stappen worden hierbij overgeslagen.

  De bijzonderheden

  • Doeltreffend op eventuele afwijkingen van het opgegeven prototype reageren
  • Drie methodes voor de sturing van afwijkingen
  Afwijkingen sturen met RFID-systemen

  Traceability in de flexibele productie

 • Kleurvolgorde controleren met kleursensoren

  Correcte kleurtoewijzingen optimaliseren uw processen

  Frequente kleurwissels in een productielijn zijn in de flexibele productie aan de orde van de dag. Voor operators wordt het na verloop van tijd moeilijk om kleuren correct toe te wijzen. Daarom zijn onze kleursensoren een belangrijke succesfactor van Poka Yoke geworden. Want met de eenvoudig te bedienen en betrouwbare sensoren, kunnen verschillende kleuren en kleurnuances herkend worden.

  Om te zorgen dat het proces correct verloopt, verifiëren de kleursensoren de componenten zowel bij het voorbereiden van de levering alsook na ontvangst van de levering. Zijn er meerdere kleurencombinaties vereist, dan vergelijken de sensoren de verschillende kleuren van de componenten en geven ze aan of ze overeenkomen.

  De bijzonderheden

  • Kleuren correct toewijzen
  • Eenvoudig te bedienen, betrouwbare kleursensoren
  • Verschillende kleuren en kleurnuances herkennen
  • Componenten verifiëren bij het voorbereiden van de levering en na ontvangst van levering
  Kleurvolgorde sturen

  Kleurvolgorde sturen met kleursensoren

 • Complexe scanapplicaties met Vision-sensoren

  De perfecte tool voor het vermijden van fouten

  Voor de meeste producties zijn Vision-systemen te omvangrijk: te duur, te complex, teveel functies. Onze Vision-sensoren BVS zijn in tegenstelling hiermee eenvoudig te installeren en zeer eenvoudig te bedienen. En de investering betaalt zich snel terug.

  Eén sensor in de plaats van vele verschillende sensoren

  De Vision-sensor BVS is een uiterst krachtige tool voor het vermijden van fouten op bijna alle productiedomeinen. Betrouwbaar herkent hij de aanwezigheid of het ontbreken van een onderdeel of een kenmerk en controleert hij zijn positie en afmeting. Daarnaast zorgt hij voor de betrouwbare controle van de barcode. Door zijn omvangrijke functies neemt de Vision-sensor BVS vaak de taken van vele verschillende sensoren op zich. Hiermee overtreft hij andere sensoren in zijn klasse.

  Productkwaliteit verhogen

  Door het gebruik van onze Vision-sensoren BVS vallen onbetrouwbare handmatige inspecties weg. In de plaats van auditcontroles scoren Vision-sensoren met 100%-kwaliteitscontroles – met de juiste resolutie die een dergelijke controle vereist.

  Kosten verlagen

  Dankzij de uitgebreide sensorfuncties heeftt u geen moeilijke multi-sensoroplossingen nodig. En bespaart u tegelijk kosten. Onze Vision-sensoren BVS bieden u een goede prijs-kwaliteitverhouding. U kunt kiezen uit 4 modellen met verschillende prestatieniveau's en een eenvoudig te bedienen softwarepakket. Voor korte insteltijden en lage opstartkosten.

  Productiviteit verhogen

  De geautomatiseerde controles van de Vision-sensoren BVS vermijden fouten in het proces en verhogen de snelheid van uw productie. De hoge coderesolutie garandeert een hoge betrouwbaarheid, en het fout lezen van codes wordt geminimaliseerd.
  De vroegtijdige herkenning van fouten reduceert ongeplande uitvaltijden en vermindert verspilling. De verhoogde functionaliteit en flexibiliteit verkorten bovendien geplande stilstandtijden.

  Complexe aftasttoepassingen

  Complexe scanapplicaties met Vision-sensoren