Sensoren voor ruwe productieomstandigheden
Sensoren voor ruwe productieomstandigheden

Maximale betrouwbaarheid bij zware industriële toepassingen

In de industriële omgeving heersen vaak zware omstandigheden: hoge temperaturen, las- en metaalspetters of vonkenregen, stoten of agressieve koel- en smeermiddelen zijn een zware belasting voor de sensoren. In al deze branches gelden daarom hoge specifieke technische eisen. Sensoren van Balluff zijn precies voor deze zware omstandigheden ontworpen.

Extreem robuust

Balluff sensoren worden onderworpen aan de HALT test (Highly-Accelerated-Lifetime-Test) en in ons eigen geaccrediteerd laboratorium grondig getest en reeds tijdens de ontwikkeling voor zware toepassingen geoptimaliseerd. Onze bijzonder duurzame sensoren verhogen de levensduur, garanderen maximale beschikbaarheid van de installaties en dragen zo bij aan een verlaging van de kosten.

Veelzijdig inzetbaar

Balluff biedt u een groot scala aan industriële sensoren met voor elke toepassing aangepaste kabels en passende accessoires. Afhankelijk van de uitvoering zijn onze componenten temperatuurvast of schokbestendig en bestand tegen agressieve media. Dat betekent voor u maximale flexibiliteit in het gebruik voor de meest verschillende toepassingen.

Wereldwijde vergunning

Onze sensoren zijn internationaal goedgekeurd en werelwijd beschikbaar. Daarnaast bieden we u uitgebreide ondersteuning over de hele wereld. Met persoonlijk advies, praktijktrainingen en individuele oplossingen.

Sensoren en accessoires voor ruwe productieomstandigheden

 • Hittebestendige sensoren bij hoge temperaturen

  Duurzaam en stabiel door hittebestendigheid

  Gieterijen en smederijen hebben zowel met lang aanhoudende temperatuurbelasting als met korte hoge temperatuurpieken te maken. Bij de sensoren kunnen deze thermische belastingen tot een aanzienlijke vermindering van het functioneren of zelfs tot een totale uitval leiden.

  Onze sensoren zijn speciaal voor hoge temperaturen ontworpen. Daarnaast bieden we u ook hittebestendige speciale accessoires.

  Balluff sensoren zijn HALT-getest, bijzonder duurzaam en perfect geschikt als een duurzame en stabiele oplossing. Sensoren en speciale accessoires van Balluff dient u minder vaak te vervangen. Daardoor hebt u minder reserveonderdelen nodig, zijn de stilstandtijden korter en de kosten uiteindelijk lager.

  Sensoren voor hoge temperaturen in de gieterij

  Robuuste sensoren voor hoge temperaturen in de gieterij

 • Bestand tegen vonkenregen en metaalspetters

  Lasvaste sensoren en kabels met speciale coating

  Productzoeker

  In gieterijen, smederijen en voor lastoepassingen zijn de sensoren van installaties en machines vaak aan metaalspetters en vonkenregen blootgesteld. Deze spetters kunnen bij de inslag hitteschade veroorzaken. Of ze kunnen zich op de sensoren en kabels vastzetten en zo hun functioneren verminderen.

  Balluff heeft meerdere oplossingen voor dit probleem in zijn portfolio: Voor toepassingen die het gebruik van veiligheidsinrichtingen niet toestaan, bieden we lasvaste sensoren en kabels met speciale coating. Deze verhinderen enerzijds dat er door metaalspetters lagen kunnen worden opbouwen. En anderzijds dat door elektromagnetische velden de te detecteren afstanden wijzigen.

  Lasvaste sensoren voor het gebruik bij metaalspatten en vonkenregen

  Lasvaste sensoren voor het gebruik bij metaalspetters en vonkenregen

 • Robuuste sensoren tegen schokken en mechanische slijtage

  Exacte meting ondanks hoge mechanische belasting

  In de maakindustrie zijn schokken en mechanische belastingen onvermijdbaar aan de orde van de dag – bijvoorbeeld in de automobielindustrie bij de productie van assen, uitlaatsystemen of chassis.

  Om dergelijke krachten te kunnen weerstaan, moeten sensoren speciaal voor zulke vereisten ontworpen zijn. Zoals de sensoren van Balluff: zowel sensoren als accessoires zijn door ons zo ontwikkeld dat ook bij grote krachten nog steeds absolute betrouwbaarheid gegarandeerd is. Hierdoor wordt de levensduur van uw installatie aanzienlijk verlengd en uw kosten verlaagd.

  Sensoren zijn voor hoge mechanische belastingen ontwikkeld

  Sensoren voor grote mechanische belastingen

 • Robuuste sensoren tegen agressieve koel- en smeermiddelen

  Betrouwbare resultaten ondanks agressieve en abrasieve media

  Koel- en smeermiddelen die bij het verspanen ingezet worden, zijn in de regel erg agressief. Materiaal dat in het verspaningsbereik gemonteerd wordt, moet daarom verschillende chemische en mechanische belastingen kunnen weerstaan. Hetzelfde geldt bij reinigingsprocedures met CO2: Hier worden vuil en residu door persluchtstralen met droogijs verwijderd. De lage temperaturen tot –78,9 °C en de slijtage door de persluchtstraal kunnen deze sensoren beschadigen.

  Sensoren en accessoires van Balluff kunnen deze belastingen weerstaan, want ze werden door ons speciaal voor dergelijke toepassingen ontwikkeld. Onze producten hebben zowel de beschermingsgraad IP67 alsook IP69K (belangrijk bij hogedrukreinigers).

  Sensoren voor het gebruik bij agressieve media: beschermingsgraad IP67 en IP69K

  Sensoren voor het gebruik bij agressieve media