Sensoren en identificatiesystemen voor de realisatie van industrie 4.0
Sensoren en identificatiesystemen voor de realisatie van industrie 4.0

Grote deskundigheid voor de industriële automatisering

De basis van industrie 4.0 is de beschikbaarheid van alle relevante informative in realtime en de mogelijkheid om op elk moment de optimale toegevoegde waardes uit te lezen.

Wij garanderen de beschikbaarheid van deze gegevens. Balluff sensoren en identificatiesystemen registreren, transporteren en interpreteren gegevens en zorgen voor hun overdracht naar hogere lagen.

Industrie 4.0 vereist intelligente productiesystemen. Daarvoor krijgt u bij ons de nodige technologieën. In de meest verschillende branches ondersteunen we u bij het concept, de ontwikkeling en realisatie van individuele oplossingen. Als betrouwbare partner in de industriële automatisering verhogen we met u de efficiëntie en het rendement van uw processen en hierdoor uw concurrentiepositie.

We ondersteunen u bij de realisatie van Industrie 4.0

 • Realtime gegevens voor Digital Factory

  Intelligente I4.0-sensors bieden flexibiliteit en transparantie in de productie

  Digital Factory heeft sensors nodig om systeemmodellen te voorzien van realtime gegevens en zodoende de duidelijkheid te verkrijgen over de systeem- en productiestatus. Als 'ogen en oren' van de automatisering verzamelen en verwerken intelligente sensors zoals de nieuwe opto-elektronische, multifunctionele sensor BOS 21M ADCAP de gegevens daar waar ze ontstaan. Ze registreren daadwerkelijke bedrijfssituaties en leveren via een IO-Link veel meer gegevens dan alleen een schakelsignaal.

  Naast informatie over levensduur, het belastingsniveau en schadeherkenning wordt ook omgevingsinformatie gegeven, zoals temperatuur, mate van verontreiniging of de juistheid van de uitlijning met het te herkennen object. Deze informatie vormt de basis voor bijvoorbeeld conditionmonitoring en predictive maintenance.

  Het ordenen en voorverwerken van deze geregistreerde detectiesignalen in de sensor maakt complexe programmering in de systeembesturing overbodig en beperkt het gegevensverkeer op de veldbussystemen.

  Aangezien u het sensorprincipe van de BOS 21M ADCAP via IO-Link ook tijdens het bedrijf kunt wijzigen, kunnen uiteenlopende typen objecten worden gedetecteerd onder wisselende bedrijfsomstandigheden. Dit maakt bediening zonder experts en snel wisselen van format mogelijk. Zo gebruikt u systemen en machines veel flexibeler dan voorheen.

  Dankzij de BOS 21M ADCAP en zijn innovatieve functies en eigenschappen kunt u beschikken over volledig nieuwe oplossingsrichtingen voor Digital Factory en de Industrie 4.0-omgeving.

  Opto-elektronische multifunctionele sensor BOS21M

 • Parametrisering

  Centraal geparametriseerde druksensoren leveren snelle en precieze meetresultaten

  Druksensoren voor de spandrukbewaking worden ingezet om een goede grip van werkstuk en gereedschap te garanderen. Ze zijn echter ook uitstekend geschikt om proces media, zoals koel- en smeermiddelen, hydraulische olie en pneumatische systemen te bewaken.

  Door de centrale parametrering van de IO-Link-druksensoren is directe toegankelijkheid niet vereist. Daarom kunnen ze direct op de plaats waar het gebeurt geïnstalleerd worden.Op de beste positie om te meten en perfect afgestemd op het machinedesign. Dit spaart werk bij de installatie en garandeert maximale beschikbaarheid van de machine. Want bij het vervangen van de sensor door eenvoudige Plug-and-Play worden de gegevens van de vervangen sensor op de nieuwe sensor overgedragen.

  De bijzonderheden

  • uiterst precieze meetresultaten en optimaal machinedesign door centrale positie van de druksensoren
  • weinig werk bij de installatie en eenvoudig vervangen van de sensor door Plug-and-Play
  IO-Link-druksensoren voor de spandrukbewaking

  IO-Link-druksensoren voor de spandrukbewaking

 • Traceability met Poka Yoke

  Doelgericht foutenanalyse door traceerbaarheid verhoogt kwaliteit en productiviteit

  Poka Yoke garandeert met de juiste sensor van Balluff een transparant productieproces omdat alle gegevens traceerbaar zijn. Dit maakt een doelgericht foutenanalyse mogelijk.

  RFID-systemen slaan elke processtap volledig op. Gebruikte onderdelen, materialen of bedrijfsmiddelen - alle informatie wordt automatisch gedocumenteerd en staat in realtime voor u ter beschikking. Typische zwakke plekken kunnen vroegtijdig geïdentificeerd worden en er kunnen maatregelen getroffen worden.

  De productie wordt betrouwbaarder, correcties worden sneller uitgevoerd en aanpassingen zijn altijd mogelijk.

  De bijzonderheden

  • gegarandeerde traceerbaarheid van de gegevens
  • realtime informatie over processtappen
  Traceability met Poka Yoke

  RFID-systemen slaan elke processtap volledig op.

 • Formaatveranderingen met behulp van wegopnemers

  Realtime Ethernet zorgt voor een hoge regeldynamiek

  Magnetostrictieve lengtemeetsystemen BTL van Balluff met realtime Ethernet interfaces bieden vele voordelen voor de machinebouw. Want ze zorgen voor een bijzonder snelle, precieze en absolute meting van positie en snelheid.

  Daarom zijn ze voor elke toepassing geschikt waarbij hoge regeldynamiek en nauwkeurigheid vereist zijn. De integratie van deze meetsystemen in de besturing en het vervangen van de parameters, zijn door de vastgelegde protocollen eenvoudig en tijdbesparend.

  De bijzonderheden

  • slijtvrij dankzij contactloos meetprincipe
  • synchrone overdracht van de meetgegevens in realtime
  • bestand tegen schokken en trillingen
  Format Changes met behulp van wegopnemers

  Formaatveranderingen met behulp van wegopnemers

 • Wijziging van samenstelling met RFID

  Flexibele datacommunicatie ontlast de besturing en automatiseert uw productie

  Met een direct op het product gepositioneerde datadrager verhoogt Balluff RFID de flexibiliteit van uw productie. Want hier kunnen alle parameters en productiestappen opgeslagen worden en kan de centrale besturing worden ontlast.

  De productie wordt geautomatiseerd: Het product of de productdrager melden zich direct bij de machine, zodat die zich op de behoeften kan instellen.

  De bijzonderheden

  • flexibele, contactloze datacommunicatie
  • geautomatiseerde productie
  Recipe Changes met RFID

  Veranderingen in samenstelling met RFID

 • Conditie monitoring met krachtige voedingen

  Voedingen met heartbeat-functie zorgen voor hoge beschikbaarheid van uw installaties

  Een betrouwbare en perfecte stroomvoorziening is onmisbaar voor systemen in de veeleisende industriële automatisering. Voor het storingvrije en efficiënte gebruik van uw installaties en machines, biedt Balluff krachtige voedingen.

  Ze zijn speciaal voor de automatisering ontwikkeld. Dankzij statusindicatie en heartbeat-functie herkent u altijd wanneer een apparaat vervangen moet worden. Dit zorgt voor een betere planning van het onderhoud en daardoor voor een hogere beschikbaarheid.

  Voor u betekent dit dat u profiteert van uitstekende prestaties.

  De bijzonderheden

  • wereldwijd inzetbaar vanwege de respectievelijke certificaten
  • perfecte integratie in uw besturingspakket
  • veiligheid bij kortsluiting en overbelasting in industriële omgevingen
  • voedingskabel voor in extreme omstandigheden
  Condition-Monitoring met krachtige voedingseenheden

  Conditie monitoring met krachtige voedingen voor het storingvrije en efficiënte gebruik

 • Preventief onderhoud met Mold-ID

  Hoge transparantie in gereedschapshantering voor op conditie gebaseerd, preventief onderhoud

  Mold-ID van Balluff garandeert optimale benutting van gereedschap door precieze traceerbaarheid, bijvoorbeeld bij spuitgietgereedschap in spuitgietmachines.

  Omdat elk gereedschap duidelijk geïdentificeerd wordt, behoren foute opdrachten of ontbrekende vormen tot het verleden. Het meetellen van productiecycli maakt een preventief onderhoud van het gereedschap mogelijk.

  U profiteert van langere doorlooptijden, betrouwbaar gebruik en hoge productiviteit van uw installaties. Dit verbetert ook het rendement.

  De bijzonderheden

  • als autonoom systeem kan het achteraf geïnstalleerd woden, onafhankelijk van de machinefabrikant
  Predictive Maintenance met Mold-ID

  precieze tracering bij spuitgietgereedschap met behulp van Mold-ID

 • Kwaliteitscontrole met RFID

  De juiste gegevens op het juiste moment op de juiste plaats: Zo garandeert u kwaliteit

  RFID van Balluff ondersteunt u om productieprocessen in het kader van de kwaliteitsborging bijzonder efficiënt uit te voeren.

  Want RFID-systemen registreren alle gegevens die in de productieketen ontstaan. Deze gegevens kunnen voor de operator beschikbaar gemaakt worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om uitsluitend producten van een bepaalde productielijn of shift te onderzoeken.

  De bijzonderheden

  • contactloze datacommunicatie
  • krachtig en toch voordelig
  Quality Assurance met RFID

  RFID-systemen ondersteunen productieprocessen in het kader van de kwaliteitsborging