Netwerkmodulen
Netwerkmodulen

Veldbustechnologieën - voor krachtige prestaties

Een steeds snellere, flexibeler, efficiëntere en variabele productie vraagt om een naadloze communicatie van de sensor tot en met het internet. Daardoor groeit de hoeveelheid data binnen het productieproces. Daarom moet bij industriële automatisering componenten worden gebruikt die deze informatie beschikbaar maken. Tegelijkertijd is er een infrastructuur nodig, die de data over alle niveaus transporteert. Hier biedt de veldbustechnologie uitkomst. De moderne gegevensoverdracht via veldbussystemen zoals Profibus, Profinet, EtherCAT, CC-Link of Ethernet IP in combinatie met IO-Link creëren perfecte voorwaarden om uw productie te optimaliseren voor de vereisten van Industrie 4.0.

Wat is een veldbus?

De eerste generatie van de veldbustechnologie is ontwikkeld in de jaren 80 en verving de tot dan toe gebruikelijke parallelle bedrading. De veldbus vervangt de parallelle kabelbundels door een enkele buskabel. Wanneer meerdere devicegegevens via één enkele kabel sturen, moet duidelijk bepaald kunnen worden wie (aanduiding) wat (meetwaarde, commando) wanneer (initiatief) zegt. Dat is mogelijk dankzij genormeerde protocollen. Vandaag de dag zijn er veel verschillende veldbussystemen met verschillende eigenschappen verkrijgbaar. Sinds 1999 worden veldbussystemen wereldwijd gestandaardiseerd volgens de norm IEC 61158 (Digital data communication for measurement and control - Fieldbus for use in industrial control systems).

Veldbussystemen en IO-Link

Het veldbusprotocol maakt de kabelaanleg gemakkelijker, bespaart tijd bij de planning en installatie en verlaagt zo de kosten. In combinatie met IO-Link speelt de veldbustechnologie in op uw sterke punten. Dankzij IO-Link krijgt de veldbus een hogere gegevenssnelheid en wordt het protocol beter benut. De systemen worden minder gevoelig voor storingen en kunnen flexibeler worden ingezet. Bovendien dalen de kosten omdat er geen afscherming nodig is. Een IO-Link-systeem bestaat uit meerdere devices: een IO-Link-Master, IO-Link-compatibele, intelligente sensoren en actuators die op de master worden aangesloten. Als binaire en/of analoge sensoren en actuators worden gekoppeld, wordt dit mogelijk gemaakt door sensor-/actuatorhubs. IO-Link maakt daarbij gebruik van drie- of vieraderige standaardindustriekabels. Deze zijn zeer flexibel en voor vele buigcycli geschikt. Ze zijn gemakkelijk aan te sluiten, zeer voordelig en de aansluiting is gestandaardiseerd.

Bij ons geeft IO-Link de toon aan

Het uitgebreide IO-Link-portfolio van Balluff omvat sensoren met uiteenlopende werkingsprincipes en een ongeëvenaard breed scala aan netwerk- en verbindingstechniek. Zo ondersteunt Balluff IO-Link alle gangbare veldbusprotocollen: met veldbussystemen zoals Profibus, Profinet, Ethernet-IP, Devicenet, CC-Link en EtherCAT bieden we IO-Link op alle gebieden - voor een snelle inbedrijfstelling, optimale procesuitvoering, hoge connectiviteit en de grootst mogelijke planningszekerheid en efficiëntie. Met Balluff als producent van sensortechniek en ervaren aanbieder van oplossingen voor industriële automatisering staat u goed voorgesorteerd voor de toekomst en voor Industrie 4.0. Lees meer over de ondersteunde veldbussystemen.

Veldbustechnologieën

 • Netwerkmodulen voor Profibus

  Moderne productie gebaseerd op efficiënte veld- en procescommunicatie

  Balluff levert als aanbieder van oplossingen een breed spectrum van componenten voor het optimale Profibus-gebruik. De beproefde veldbustechnologie ondersteunt al vele jaren op betrouwbare wijze de moderne productie. Onafhankelijk van de besturingsfabrikant vindt u bij ons de optimale oplossing.

  U profiteert van efficiënte veld- en procescommunicatie met eenvoudige bedrading, van een vlotte opbouw door rechtstreekse montage in uw installatie alsmede van de mogelijkheid om snel om te bouwen. En dit is ook allemaal mogelijk in ruwe industriële omgevingen. Onze Profibus-oplossingen zijn geschikt voor IO-Link. Dat betekent dat u alle voordelen van IO-Link direct kunt gebruiken. Zo groeit uw efficiency met de moderne aansluittechniek van Balluff.

  De bijzonderheden

  • continue diagnoses: geen systeemuitval
  • centrale parametrering: installaties zijn snel weer gereed voor gebruik
  • tijdwinst en kostenbesparing
  • gemakkelijkere uitbreiding van de installatie en investeringsveiligheid door normalisatie IEC 61158/EN 50170
  Netwerkmodulen voor Profibus
  IO-Link-oplossingen met Profibus

 • Netwerkmodulen voor Profinet

  Snel, economisch en robuust in de industriële automatisering

  Het is heel begrijpelijk dat de industriële automatisering zich door Profinet doorslaggevend verder heeft ontwikkeld. Want met Profinet integreert u aandrijvingen en veiligheidstechniek rechtstreeks in de netwerkwereld.

  Het op Ethernet-basis werkende systeem is duidelijk sneller dan Profibus, maar kan zonder meer hiermee worden gecombineerd. Datzelfde geldt voor de verbinding met IO-Link. U bespaart daarmee tijd en kosten en zorgt door connectivity voor een verbetering van de proceskwaliteit.

  Met onze netwerkmodulen is Profinet doorlopend te integreren; van het centrale niveau tot aan de aandrijving. Ook in ruwe omgevingen.

  De bijzonderheden

  • Door verbinding met IO-Link wordt installatievrijheid, eenvoudige bedrading, continue diagnoses en centraal parametreren gegarandeerd
  Netwerkmodulen voor Profinet
  IO-Link-oplossingen met Profinet

 • Netwerkmodulen voor CC-Link

  Krachtige besturingstopologieën via producten van één leverancier realiseren

  Als gestandaardiseerde veldbus integreert CC-link de meest verschillende automatiseringscomponenten van de meest uiteenlopende aanbieders. CC-link is al de dominerende veldbustechnologie in Azië. Het Open-Network wordt door de wereldwijd vertegenwoordigde CC-link-partnerverbinding CLPA ondersteund, waartoe meer dan 1000 ondernemingen behoren.

  CC-Link voldoet als effectief en geïntegreerd systeem gegarandeerd aan uw eisen. Maak gebruik van ons hoogwaardig en uitgebreid productaanbod en realiseer uw krachtige besturingstopologieën met producten van één leverancier.

  De bijzonderheden

  • voor ruwe omgevingen: volledig ingekapselde, robuuste behuizing
  • doeltreffende diagnose identificeert moeiteloos probleemgebieden
  • constante gegevensdoorvoer ook bij grotere hoeveelheden gegevens
  • betrouwbare realtime besturing
  • besturingen via netwerk programmeerbaar
  • netwerkstations kunnen tijdens het gebruik uit- en bijgeschakeld worden
  • netwerkstations automatisch te activeren
  IO-Link-oplossingen met CC-Link

 • Netwerkmodulen voor CC-Link IE/Field

  Uitdagingen van de automatisering het hoofd bieden met hoogfunctionele en efficiënte modulen

  Voor alle gebieden van de industriële communicatie geldt: Veldbus- en netwerktechnologieën moeten voldoen aan de vraag naar een steeds beter functionerende communicatie.

  Tegelijkertijd moet de communicatie zo uniform mogelijk zijn. Met name voor de automatiseringstaken in de Aziatische wereld is Balluff erin geslaagd om de communicatie op machine- en installatieniveau met de sensor/actuator-communicatie te verbinden: Netwerkmodulen BNI voor CC-Link IE/Field-modulen voor het installatieniveau aan de ene en de directe verbinding met het sensor/actuator-niveau aan de andere kant.

  Voor de perfecte koppeling van I/O-systemen aan de open, deterministische high-speed-netwerkmodulen voor CC-Link IE/Field hebben wij hoogfunctionele en praktische veldbusmodulen ontwikkeld. Deze nieuwe generatie stelt dankzij de uitgebreide parametreer- en diagnosemogelijkheden alle voorgaande oplossingen in de schaduw.

  De bijzonderheden

  • Beschermingsklasse IP67
  • volledig ingekapselde behuizing
  • display, led's en geïntegreerde SLMP-toegang (Seamless Message Protocol) voor diagnose en parametrering
  Netwerkmodulen voor CC-Link IE/Field
  IO-Link-oplossingen met CC-Link IE/Field

 • Netwerkmodulen voor Devicenet

  Optimale netwerkcomponenten in het efficiënte Devicenet-gebruik

  Balluff ondersteunt u met het complete spectrum van efficiënte netwerktechniek zodat u uw optimale netwerkcomponenten eenvoudig kunt selecteren. Voor toepassingen in de VS vindt u bij ons daarom alle bouwstenen voor het efficiënte Devicenet-gebruik.

  Dankzij ons assortiment kunt u onafhankelijk van de besturingsfabrikant profiteren van een uitgebreid en beproefd netwerk- en connectivity-programma. Dit programma is consequent gericht op uw behoeften en laat buiten de schakelkast geen wensen open. Op die manier kiest u voor een efficiënte veld- en procescombinatie, wint u tijd en bespaart kosten.

  De bijzonderheden

  • eenvoudige installatie, vlotte aanbouw, snelle ombouw
  • onafhankelijk van de besturingsfabrikant
  Netwerkmodulen voor Devicenet
  IO-Link-oplossingen met Devicenet

 • Netwerkmodulen voor Ethernet/IP

  Onze netwerktechnieknorm voor grote prestaties van de installatie

  Zonder geoptimaliseerd netwerk is hoge efficiëntie niet realiseerbaar. Voor uw krachtige installatie bieden wij een uitgebreid Ethernet/IP-programma. Als wereldwijd erkende norm voor netwerktechniek heeft het Devicenet al op vele gebieden vervangen. De op Ethernet gebaseerde technologie werkt namelijk duidelijk sneller en maakt de integratie van aandrijvingstechniek mogelijk.

  Onze netwerkmodulen voor Ethernet/IP scoren bovendien met hun hoge gebruiksvriendelijkheid. Alleen bij Ethernet-modulen van Balluff kunt u IP-adressen blokkeren en tegen onbedoelde wijzigingen beschermen. Dit verhoogt de veiligheid en vereenvoudigt het onderhoud.

  De bijzonderheden

  • tijdwinst en kostenbesparing: snelle installatie en eenvoudige integratie in bestaande netwerken
  • eenvoudige modulevervanging door innovatieve adres-plug
  Netwerkmodulen voor Ethernet/IP
  IO-Link-oplossingen met Ethernet/IP

 • Netwerkmodulen voor EtherCAT

  Krachtige technologie voor volledige flexibiliteit

  Uitstekende performance, lage kosten, flexibele topologie en eenvoudige bediening: dat zijn de voordelen van de Industrial-Ethernet-technologie EtherCAT. EtherCAT biedt volledige flexibiliteit: van vrije topologiekeuze via de mogelijkheid om apparaten en segmenten tijdens het gebruik aan- en af te koppelen, tot en met de bedradingsredundantie van de ringtopologie.

  EtherCAT is zowel voor centrale alsook decentrale architecturen geschikt en ondersteunt master-/slave-, master-/master- en slave-/slave-communicatie. Bovendien kan ze ondergeschikte veldbussen integreren.

  Door gebruikmaking van de bestaande infrastructuur is ook het fabrieksniveau met het EtherCAT Automation Protocol optimaal verzorgd. Het beste met onze netwerkmodulen.

  De bijzonderheden

  • ondersteuning van maximaal 65.535 deelnemers tot op 100 m afstand
  • internationale standaard sinds 2007
  Netwerkmodulen voor EtherCAT
  IO-Link-oplossingen met Ethercat

Lees meer over Balluff IO-Link

Industrie 4.0 Gebalde competentie voor de industriële automatisering

Industriële netwerktechniek Netwerken met IO-Link

Safety over IO-Link Veiligheid in Balluff kwaliteit