Optimaal gereedschapsgebruik met Mold-ID
Optimaal gereedschapsgebruik met Mold-ID

Hoogste efficiëntie in de kunststoffenindustrie

Voor de economische efficiëntie in de kunststofindustrie moeten de spuitgietgereedschappen optimaal worden gebruikt. Hier worden Mold ID en Connected Mold-ID gebruikt.

Met de Connected Mold-ID software van Balluff kunnen alle spuitgietgegevens in een centrale database worden opgeslagen. En het is eenvoudig te beheren, omdat deze matrijsgegevens worden weergegeven in de browserapplicatie.

Connected Mold-ID is gebaseerd op Mold-ID, een stand-alone systeem dat elke afzonderlijke matrijs via RFID identificeert en alle relevante informatie opslaat, zoals het huidige aantal opnamen of het laatste onderhoud. Dit betekent dat alle gegevens op een betrouwbare manier worden geregistreerd en gemakkelijk ter beschikking worden gesteld, waardoor alle productiecycli worden gedocumenteerd.

Door de combinatie van het hardwaresysteem Mold-ID met de softwareoplossing Connected Mold-ID kunt u alle Mold-ID-systemen met elkaar verbinden. En implementeer een optimaal matrijzenbeheer, want alle gegevens worden gevisualiseerd in het systeem en in de software. Hierdoor kunt u waardevolle informatie verkrijgen, bijvoorbeeld over productiecycli of het tijdstip van het volgende onderhoud. Dit maakt toestandsafhankelijk onderhoud mogelijk en verhoogt de efficiëntie, omdat Connected Mold ID kan worden gebruikt voor een optimaal beheer van de levenscyclus van de matrijs.