Mold-ID-toepassingen
Mold-ID-toepassingen

Waarom automatisch tools beheren

De handmatige en lokale verwerking van spuitgietgegevens is sterk afhankelijk van individuele medewerkers. Lacunes in de informatie kunnen zich voordoen, wat de planning bemoeilijkt. Als gevolg daarvan is de behandeling van matrijzen meestal ongecontroleerd, zodat matrijzen niet altijd beschikbaar zijn op de plaats waar ze nodig zijn. De productie wordt onderbroken en het proces is vaak allesbehalve veilig.

Wat je kunt doen met Mold-ID

Met Mold ID biedt Balluff u een goedkope instapoplossing die uw spuitgietgegevens automatisch registreert en beheert met RFID. Alle gegevens zijn direct bij de matrijs beschikbaar, zodat u de volledige matrijsvoorraad en alle matrijsdetails in één oogopslag heeft. Omdat het stand-alone systeem de productiecycli registreert, kunt u het gebruik van elke matrijs in het machinepark traceren.

Wat Connected-Mold-ID u bovendien brengt

In combinatie met de Connected Mold-ID software kunnen alle Mold-ID systemen efficiënt in een netwerk worden opgenomen. Alle spuitgietgegevens worden opgeslagen in een centrale database. En u kunt alle gegevens eenvoudig in uw browser weergeven: uw matrijzenvoorraad, alle matrijsdetails en de hele geschiedenis. Op deze manier kan het gereedschap optimaal worden gebruikt. Elk gebruik kan worden gepland, het onderhoud is beveiligd en de beschikbaarheid is gegarandeerd. U ontlast uw technisch personeel en creëert de basis voor een efficiënt beheer van de levenscyclus van het gereedschap.

uw voordelen

 • RFID en shot-teller - continue geautomatiseerde documentatie van de matrijsgeschiedenis
 • continue systeemoplossing - zonder foutgevoelige handmatige verwerking van matrijsgegevens
 • database - transparant en planbaar overzicht van alle spuitgietmatrijzen
 • shot-telling en matrijstellingID - basis voor efficiënt beheer van de levenscyclus van tools
 • op Premise - gegevens blijven op de interne server
 • eenvoudig vermogensbeheer - gegevens zijn altijd beschikbaar

Toepassingsvoorbeelden Mold-ID

 • Voorspellend onderhoud met Mold-ID

  Hoge transparantie in gereedschapsbehandeling voor toestandsafhankelijk, voorspellend onderhoud

  Mould ID van Balluff zorgt voor een optimale benutting van de matrijs door middel van nauwkeurige tracering, bijvoorbeeld van spuitgietmatrijzen in spuitgietmachines.

  Omdat elke matrijs duidelijk geïdentificeerd is, behoren onjuiste toewijzingen of ontbrekende matrijzen tot het verleden. Het tellen van de productiecycli maakt voorspellend matrijsonderhoud mogelijk.

  U profiteert van een langere looptijd, een betrouwbare werking en een hoge productiviteit van uw apparatuur. Dit verbetert ook de winstgevendheid.

  De bijzondere kenmerken

  • kan achteraf worden ingebouwd als een stand-alone systeem, onafhankelijk van de fabrikant en de leeftijd van de machine
  Voorspellend onderhoud met Mold-ID

  Nauwkeurige traceerbaarheid van spuitgietmatrijzen met behulp van Mold-ID

 • Mold-ID - Optimaal gebruik van de gereedschappen

  Hoge beschikbaarheid door optimaal machinegebruik

  Met de automatische documentatie van het gereedschapsgebruik via RFID kunt u ongeplande stilstandtijden verminderen. Een aparte schotsteller registreert alle productiecycli. Alle gegevens zijn beschikbaar op een gegevensdrager, hetzij direct op de matrijs, hetzij op de multikoppeling. Zo kunt u de gereedschapsstatus direct op de machine zien en de levenscyclus van het huidige gereedschap te allen tijde in de gaten houden.

  De bijzondere kenmerken

  • altijd op de hoogte van de toolstatus
  • mobiel lezen van de gegevens met een RFID-handheld
  Optimaal gereedschapsgebruik met Mold-ID

Documenten

Aangesloten Mold-ID - Registratie van matrijsgegevens met RFID

RFID zorgt voor transparantie in het gebruik van het gereedschap

Kunststoffen, rubber en banden