Vestigingsjubileum: sinds 20 jaar in Groot-Brittannië

Vestigingsjubileum: sinds 20 jaar in Groot-Brittannië

Balluff-vestiging viert 20 succesvolle jaren op het eiland

De sensor- en automatiseringsspecialist Balluff viert dit jaar zijn twintigjarige aanwezigheid op de Britse markt. De moderne familieonderneming uit Neuhausen in de buurt van Stuttgart zet steeds in op een duurzame internationaliseringsstrategie.

Medewerkers Balluff UK
Het team van Balluff in Noordwest-Engeland groeit gestaag en biedt als aantrekkelijke werkgever een persoonlijke werkomgeving met een spannend takenpakket van de toekomst.

Sinds de jaren zeventig is de Zwabische onderneming Balluff vertegenwoordigd op de markt in Groot-Brittannië en Ierland. Had aanvankelijk nog een handelaar de distributie voor de sensor- en automatiseringsspecialist overgenomen, in 1997 besloot het bedrijf de vestiging om te zetten in een eigen vestiging. Daarom kan de vestiging dit jaar terugkijken op 20 succesvolle jaren in Cheshire. Balluff UK viert het jubileum met verschillende acties: Met een interne viering wordt het jubileumjaar in juli ingeluid. De vestiging presenteerde in een speciaal geproduceerde video de geschiedenis van de onderneming. „Verder organiseren wij ter gelegenheid van 20 succesvolle jaren de komende maanden 20 gratis trainingen voor onze klanten en geven daarmee onze expertise direct lokaal door“, zegt John Radford, hoofd van de Britse vestiging.

Verenigd Koninkrijk blijft een van de belangrijkste afzetmarkten

Met zijn sterke industriële sector is het Verenigd Koninkrijk de tweede handelspartner van Duitsland en wordt daarmee ook voor de sensor- en automatiseringsspecialist tot de belangrijkste afzetmarkten gerekend – ook na de Brexit. „We hebben in de loop van de afgelopen 20 jaar vaker bewezen dat we goed en creatief reageren op veranderingen in de markt. Van grote invloed op ons handelen hadden en hebben met name trends als de krimp van de klassieke industrie en de digitalisering“, aldus Radford. „We richten ons consequent op de behoeften van onze klanten. Deze grondhouding heeft ons altijd geholpen met succes te ageren op de Britse markt.“

John Radford, hoofd van de Britse vestiging
John Radford, hoofd van de Britse vestiging in Cheshire, kijkt terug op een succesvolle ondernemingsgeschiedenis.

Van de Brexit verwacht de Britse vestiging dat de koersdaling van het Britse pond een positief effect heeft op de Britse export. „Dat heeft momenteel ook positieve gevolgen voor onze orderportefeuille“, aldus Radford. Dat het vrije verkeer van werknemers in het Verenigd Koninkrijk mogelijk verdwijnt, vormt een uitdaging voor de onderneming. Vandaag de dag al zet het bedrijf in op diversiteit aan personeel: behalve Britten en EU-burgers werken ook mensen van buiten Europa bij Balluff in Noordwest-Engeland. „Wij willen ook in de toekomst als vestiging blijven groeien. Daarom bieden wij onze medewerkers als aantrekkelijke werkgever een persoonlijke werkomgeving met een spannend takenpakket van de toekomst“, benadrukt Radford.

Wereldwijd vertegenwoordigd

Balluff-vestiging in Cheshire
20 jaar in Groot-Brittannië: Sinds 1997 is de vestigingsplaats in Cheshire een eigen vestiging van Balluff.

De Balluff Groep kent dit jaar nog twee vestigingsjubilea. Ook in Italië viert Balluff zijn twintigjarige bestaan. In Singapore bestaat het bedrijf zelfs nog langer. Balluff is al 25 jaar actief op de Zuidoost-Aziatische markt. En in Nederland, Zweden en Japan kunnen tegelijkertijd drie vestigingen terugblikken op een 15-jarige aanwezigheid. Het grote aantal jubilea geeft de consequente internationaliseringsstrategie aan van het bedrijf. „Dat wij op de doelmarkten dicht bij onze klanten zitten, is voor ons een belangrijk concurrentievoordeel“, benadrukt manager Florian Hermle. „Omdat we onze klanten optimale service, hoge kwaliteit, korte levertijden en klantspecifieke oplossingen bieden. De inspanningen van ons personeel ter plaatse en het daaruit voortvloeiende succes geeft ons gelijk.“

Over de onderneming Balluff

Balluff werd in 1921 in Neuhausen auf den Fildern opgericht en staat met zijn 3.550 medewerkers wereldwijd garant voor vooruitgang, kwaliteit en brancheoverkoepelende ervaring in de industriële automatisering. Als vooraanstaand specialist op het gebied van sensoren en automatisering biedt de familieonderneming in de 4e generatie een uitgebreid productaanbod aan innovatieve sensor-, identificatie- en netwerktechnologieën en software voor complete systeemoplossingen aan. In 2016 realiseerde de Balluff Groep een omzet van ca. 378 miljoen euro. Naast de centrale vestigingsplaats in Neuhausen auf den Fildern beschikt Balluff overal ter wereld over productie- en ontwikkelingslocaties en is met 37 eigen dochtermaatschappijen internationaal vertegenwoordigd. Hierdoor is de klant verzekerd van een snelle en wereldwijde beschikbaarheid van de producten en kan hij ter plaatse een beroep doen op een hoge kwaliteit van advisering en dienstverlening.