Balluff met succes vlg. ISO9001:2015 gecertificeerd

Balluff met succes vlg. ISO9001:2015 gecertificeerd

Vroege update van het kwaliteitsmanagement

Neuhausen a. d. F.: Balluff GmbH, vooraanstaand aanbieder voor de industriële automatisering op het gebied van sensoroplossingen en systemen, heeft haar kwaliteitsbeheer conform de norm ISO 9001:2015 met succes aangepast. Balluff is daarmee een van de eerste ondernemingen in de branche die vanuit de oude versie uit 2008 de overstap heeft gemaakt naar de nieuwste versie.

„Onze klanten waarderen onze unieke Balluff-kwaliteit. Tegelijkertijd zijn ze ook heel veeleisend en letten op details. Met de vroege certificering conform ISO 9001:2015 schroeven wij onze eigen eisen aan de kwaliteit van Balluff en onze kennis hiervan op“, verklaart Peter Dolderer die bij Balluff verantwoordelijk is voor het kwaliteitsbeheer. De nadruk van de familieonderneming op de klantgerichtheid sorteert daarbij duidelijk effect: de update van de kwaliteitsbeheernorm beantwoordt aan de wensen van de klant en laat zien dat Balluff verwachtingen van klanten consequent vervult en zelfs overtreft.

Balluff is naast de vroegtijdige beslissing voor een aanpassing van de norm ook wegbereider als het gaat om de grootte van de onderneming: 16 vestigingen werden aan een audit onderworpen en gecertificeerd. Het wereldwijd uitstekend georganiseerde kernteam wist door een subtiele taakverdeling punten te scoren bij de voltooiing van het project. Hiertoe droegen de regelmatige communicatie in het team en de opbouw van een globaal communicatienetwerk in belangrijke mate bij. Michael Unger, technisch-directeur bij Balluff, is trots. „Alle betrokkenen in de onderneming spannen zich in om kwaliteitsthema's aan te pakken.“

Met Mold-ID, die bij spuitgietmachines wordt toegepast, heeft Balluff een oplossing ontwikkeld waarbij het mogelijk is om gebreken te herkennen voordat ze optreden. Het gereedschap is blootgesteld aan slijtage en verontreiniging en moet daarom regelmatig onderhouden worden.

Inspecties en onderhoudsbeurten worden in veel gevallen uitgevoerd als de geproduceerde onderdelen niet meer aan de vereiste kwaliteitsnormen voldoen of als het gereedschap niet meer werkt. Dit is het uitgangspunt van het Mold-ID-systeem doordat dit het gebruik van spuitgietgereedschap kan traceren en tijdig advies geeft over noodzakelijk onderhoud. Kerncomponent van de oplossing is een RFID-gegevensdrager. Hiermee kan aan het gereedschap individuele informatie worden meegegeven zoals de gebruiksduur en de plaats waar het voor het laatst werd gebruikt.

„Daarmee drukken wij een stempel op onze markt“, erkent Christian Mair, manager van de afdeling Centraal kwaliteitsbeheer en milieu bij Balluff. „Onze uitstekende kwaliteit is nu door derden bevestigd. De vroege certificering wordt door onze klanten positief beoordeeld. Ook hier staan wij adviserend terzijde en leren van elkaar.“

De geactualiseerde kwaliteitsbeheernorm stelt tegenover de vorige versie nieuwe prioriteiten en is daarmee aangepast aan de toenemende complexiteit en verwevenheid in de wereldmarkt. De nadruk wordt bijvoorbeeld op management- en communicatiecultuur gelegd. Naast kennisdocumentatie en kwalificatie worden ook meer de belangen van diverse partners zoals klanten, leveranciers etc. in acht genomen en aan de orde gesteld.

Kwaliteit is bij Balluff stevig in de waarden van de onderneming verankerd. Met productie en ontwikkeling in negen nieuwe vestigingen wereldwijd komt de familieonderneming een globale kwaliteitsbelofte na. Deze belofte vervult Balluff in elke markt door gebruikmaking van een wereldwijd verkoop-, logistiek- en servicenetwerk. Talrijke strenge controles en normen zoals ISO 9001:2015 garanderen de constant hoge kwaliteit van de producten.

Balluff is met succes vlg. ISO 9001:2015 gecertificeerd
Christian Mair, manager van de afdeling Centraal kwaliteitsbeheer en milieu bij Balluff, is trots op deze vroegtijdige certificering.

Over de onderneming Balluff

Balluff werd in 1921 in Neuhausen auf den Fildern opgericht en staat met zijn 3000 medewerkers wereldwijd garant voor innovatieve techniek, kwaliteit en maximale klantgerichtheid. De familieonderneming biedt als vooraanstaande aanbieder voor de industriële automatisering een uitgebreid assortiment van hoogwaardige sensor-, identificatie- en netwerksystemen aan. In 2015 realiseerde Balluff GmbH een omzet van ca. 366 miljoen euro. Naast de centrale vestigingsplaats in Neuhausen auf den Fildern beschikt Balluff overal ter wereld over productie- en ontwikkelingslocaties en is in 61 landen met vestigingen en vertegenwoordigingen aanwezig. Hierdoor is de klant verzekerd van een snelle en wereldwijde beschikbaarheid van de producten en kan hij ter plaatse een beroep doen op een hoge kwaliteit van advisering en dienstverlening.