Balluff wint German Design Award

Balluff wint German Design Award

Nieuwe website van Balluff onderscheiden

Nieuwe website van Balluff onderscheiden

Balluff ontvangt de German Design Award 2018 voor zijn nieuwe website in de categorie „Excellent Communications Design Web“.

De homepage van Balluff straalt sinds begin dit jaar in een nieuw design en heeft ook de jury van de German Design Awards overtuigd. „Wij zijn verheugd dat onze vormgeving van de website zo goed bevalt en wij daarvoor onderscheiden worden“, zegt Jakob Böhringer, teamleider Web bij Balluff. Het bureau voor digitale vormgeving LINKS DER ISAR heeft voor Balluff een nieuwe vormgeving van de website met meer afbeeldingen, minder tekst en met een geïntegreerde webshop ontwikkeld, ontworpen en gerealiseerd. Hoogtepunt van de website is de productsectie, die geheel nieuw opgebouwd is en een uitgebreide weergave van sleutel- en focusindustrieën inclusief applicatievoorbeelden omvat. „Kerngedachte van de herintroductie was een sterkere gerichtheid op ons aanbod dat door de nieuwe productzoeker gemakkelijker te vinden is“, aldus Böhringer.

De German Design Award verleent onderscheidingen aan innovatieve producten en projecten, hun producenten en vormgevers die in het Duitse en internationale designlandschap de toon aangeven.

Over de onderneming Balluff

Balluff werd in 1921 in Neuhausen auf den Fildern opgericht en staat met zijn 3.600 medewerkers wereldwijd garant voor innovatieve techniek, kwaliteit en brancheoverkoepelende ervaring in de industriële automatisering. Als vooraanstaand specialist op het gebied van sensoren en automatisering biedt de familieonderneming in de 4e generatie een uitgebreid productaanbod aan innovatieve sensor-, identificatie- en netwerktechnologieën en software voor complete systeemoplossingen aan. In 2016 realiseerde de Balluff Groep een omzet van ca. 378 miljoen euro. Naast de centrale vestigingsplaats in Neuhausen auf den Fildern beschikt Balluff overal ter wereld over productie- en ontwikkelingslocaties en is met 37 dochtermaatschappijen en andere vertegenwoordigingen in 68 landen actief. Hierdoor is de klant verzekerd van een snelle en wereldwijde beschikbaarheid van de producten en kan hij ter plaatse een beroep doen op een hoge kwaliteit van advisering en dienstverlening.