Cyklar, motorcyklar och symaskiner är början på en 100-årig framgångssaga.

Gebhard Balluff

Gebhard Balluff grundar sin mekaniska reparationsverkstad i Neuhausen för cyklar, motorcyklar och symaskiner, ur vilken ett företag för precisions-, svarv- och fräsdetaljer utvecklas.

Eduard Hermle

Gebhard Balluff lämnar över företagets ledning till sin svärson Eduard Hermle.

Fabrik för finmekaniska produkter

Balluff blir en fabrik för finmekaniska produkter och tillverkar bl.a. vantskruv DIN L 85 och fjäderlindare.

Balluff spätzle-press

Balluff tar upp spätzle-pressen i sin produktion.

Balluff producerar vipparmar, hjulspindlar, växelspakar

Balluff producerar vipparmar, hjulspindlar, växelspakar och motordelar för fordonsindustrin.

Tillverkning av kamställaren BNS

Balluff ger sig in på området givarteknik: tillverkning av kamställaren BNS

Induktiva beröringsfria brytare BES

Produktionsstart av induktiva beröringsfria brytare BES: den första beröringsfria givaren är ett stort framsteg inom styrteknik för maskinteknik och gör Balluff till en av de världsledande aktörerna.

Första internationella dotterbolaget Balluff Österreich

Grundandet av det första internationella dotterbolaget Balluff Österreich i Wien – första steget mot ett utvidgat internationellt nätverk.

Ny fabrik i Neuhausen

Ny fabrik i Neuhausen a. d. F.: moderna, rymliga lokaler för utveckling, produktion och administration.

Optoelektroniska givare BOS

Produktionsstart av optoelektroniska givare BOS: Balluffs givare kan nu känna av objekt även på längre avstånd och av andra material än metall.

Rolf Hermle

Med bröderna Klaus och Rolf Hermle överlämnas förvaltningen av familjeföretaget i tredje generationen. Fram till Klaus Hermles död år 1987 driver bröderna gemensamt företagets internationalisering och utvidgningen av produktsortimentet systematiskt framåt.

Dotterbolaget Nihon Balluff Japan grundas som första filialen i Asien för tillverkning och försäljning lokalt.

De första filialerna i Nordamerika och Brasilien grundas för bättre kundrelationer på plats och för strategisk bearbetning av marknaden.

Produktionsstart av Industrial RFID-systemet BIS: Identifieringssystemen är en kombination av taggar, skriv-/läshuvuden och processorer.

Produktionsstart av mikropulslägesgivarna BTL: den första beröringsfria och slitagefria mätningen av linjära rörelser från Balluff. Startskottet för en idag omfattande portfölj för lägesmätning.

Produktionsstart för magnetfältsgivarna BMF: Kompetensutvidgning inom magnetfältsgivarteknik.

Produktionsstart för Transsonar lägesgivare: En vidareutveckling av mikropulslägesgivarna BTL.

Dotterbolaget Balluff Elektronika KFT grundas i Ungern. Det globala produktionsnätet växer.

75 år Balluff. Företaget växer internationellt – med filialer i Schweiz, Italien och Tjeckien samt försäljningskontor i Singapore och Kina.

Balluff öppnar ett nytt logistikcentrum och en moderniserad tillverkning i Neuhausen. Produktionsstart för BES: Kompetensutvidgning inom minigivarteknik.

Produktionsstart för magneto-induktiva lägesgivarna BIL/BIP och magnetkodade läges- och vinkelgivarsystemen BML: Uppbyggnad av lägesgivarportfölj med högprecisa mätprinciper.

Vertikal utvidgning av produktportföljen med industriell nätverksteknik och IO-Link-anslutningsbarhet: Balluff vidareutvecklas till leverantör av system och lösningar. Tillbehör utvecklas till avdelning med stor omsättning.

Med den nya produktionsanläggningen i Kina bygger Balluff ut sin marknadsposition i Asien med tyngdpunkterna Kina, Korea, Taiwan och Japan.

Generationsväxling: Rolf Hermle lämnar över företagets ledning till sina barn Katrin Stegmaier-Hermle och Florian Hermle samt till företagets tekniske chef Michael Unger.

Produktionsstart för SmartLights BNI: Balluff utökar sin kompetens med högprecisa magnetiska läges- och vinkelgivarsystem.

Balluff STM integreras i Balluff-gruppen. Kompetensutökning inom området specialoptogivare och optisk miniatyrgivarteknik.

Egen distribution i Australien och Nya Zeeland. Med sin kompletta portfölj har Balluff utvecklats till banbrytare för Industi 4.0.

Nya filialer grundas i Turkiet, Korea och Thailand.

Vidareutveckling av varumärket. Företagets slogan ändras från ”Sensors worldwide” till ”Innovating automation”.

Balluff expanderar ytterligare i sitt know-how inom digitalisering genom två företagsförvärv: Stuttgart-baserade mjukvaruföretaget iss innovative software services GmbH (iss) och machine vision pionjären Matrix Vision GmbH (MV) i Oppenweiler nära Backnang, blir båda en del av Balluff-gruppen.

2020

VD Michael Unger kliver in i den rådgivande styrelsen. Hans efterföljare blir Frank Nonnenmann. Med sin långa erfarenhet inom Supply Chain Management på flera globala industriföretag kommer han nu att ansvara för områdena Supply Chain och Machine & Plant Engineering. Katrin Stegmaier-Hermle blir styrelsens talesperson.