Högtrycksrengöring och hygien
Högtrycksrengöring och hygien

Hygieniska och högkvalitativa IP69K-givare för all slags rengöring

Maskiner och anläggningar som är enkla att rengöra och godkända hygieniskt har första prioritet där livsmedel, läkemedel och kosmetika levereras, tillverkas, bearbetas eller förpackas. För monterade givare innebär detta: De måste vara utformade för rengöring så att de exempelvis klarar av de ofta förekommande och intensiva rengörings- och desinfektionscyklerna i en högtrycksomgivning.

Och om givarna dessutom kommer i direkt kontakt med känsliga livsmedel måste de vara utformade enligt livsmedelssäker hygiendesign. Endast så kan påverkan av smak, tolerans och även föroreningar undvikas.

För dessa känsliga områden krävs höljes- och kopplingsskåpssystem som är resistenta mot bakterier och andra skadliga mikroorganismer. Endast i de fall där hygienaspekten tagits med i beräkningen redan vid maskintillverkningen kan högsta möjliga kvalitet garanteras för slutprodukten. IP69K-givare från Balluff är konstruerade för all slags rengöring, så kallad washdown. De är särskilt täta och pålitliga även under de tuffaste förutsättningarna. De uppfyller därmed Ecolab-kraven. De tål rengöringsmedel, är korrosionsbeständiga och har optimalt skydd mot vatten. Med en livslängd på minst 1 000 rengöringscykler överträffar våra produkter kraven för kapslingsklass IP69K många gånger om.

Vad vi tillhandahåller

Oavsett om högtrycksrengöringen sker i direkt kontakt med livsmedel eller i områden utanför livsmedel: Beroende på var komponenterna i maskinen används måste de uppfylla olika krav. Vi hjälper dig med alla dessa krav – från IP69K-givare till lämpliga kablar. Dessa tål rengöringsmedel och är korrosionsbeständiga, tillhör högsta kapslingsklassen IP69K och är därför helt tillförlitliga även i riktigt tuffa miljöer. Dessutom uppfyller våra komponenter kraven på livsmedelssäkerhet som har fastlagts av institutioner som EHEDG, FDA och 3-A. Den hygieniska utformningen och den högkvalitativa bearbetningen är det absolut viktigaste för oss.

 • kapacitiva nivågivare för materialkontakt med skumdetektering och vidhäftningsförmåga, alternativt med IO-Link
 • magnetostriktivt positionsgivarsystem för nivåmätning med extra hög fyllningskvalitet, med robust hölje av rostfritt stål för extra lång livslängd under extrema förhållanden
 • optoelektroniska gaffelgivare till vätskedetektering för snabb och tillförlitlig kontroll utan justering
 • I/O-moduler i robust hölje för tillförlitlig och felfri signalöverföring

 

 

Användningsexempel för givare med kapslingsklass IP69K

 • Nivådetektering med kapacitiv nivåsond

  Nivådetektering, t.ex. vid produktion av yoghurt, löser du enkelt med våra IP69K-givare. – De uppfyller nämligen de extra höga kraven på material, design och säkerhet. Vår kapacitiva nivåsond BCS med FDA-godkännande och kapslingsklass IP69K har en mycket god vidhäftningsförmåga. Det gör att de tillförlitligt kan känna av nivån i behållaren. Givarna ska monteras hygieniskt i de använda ståltankarna. Du kan göra inlärning av givarna i processen. Dessutom är CIP/WIP-givare rengörings- (CIP), steriliserings- (SIP) och högtrycksresistenta (WIP).

 • Positionsavkänning på transportband med optoelektroniska givare

  För en störningsfri process vid transport, t.ex. köttbitar vid korvtillverkning, måste bitarnas position stämma exakt. Dessutom måste saknade bitar detekteras tillförlitligt. Balluff har ett brett sortiment med optoelektroniska givare i rostfritt stål i hygiendesign som lämpar sig perfekt för denna användning. IP69K-givarna som är certifierade enligt Ecolab är robusta, enkla att installera och kan rengörs med alla metoder i processen, även i högtrycksomgivning.

 • Säker tappning av vätskor med ultraljudsgivare

  För att kunna fylla behållare med vätska, t.ex. öl, saft eller andra drycker måste behållaren först detekteras. Ultraljudsgivaren BUS från Balluff med hölje i rostfritt stål känner av uppifrån om behållaren är i position. Först därefter startas påfyllningsprocessen. Det kemikaliebeständiga PTFE-membranet skyddar mot aggressiva medier.