Givarteknik för mycket krävande tillverkningsmiljöer
Givarteknik för mycket krävande tillverkningsmiljöer

Högsta tillförlitlighet i tuffa industrimiljöer

Inom industrin råder ofta krävande förhållanden: höga temperaturer, svetsloppor, metallspånor
och gnistor, stötar och aggressiv skärvätska gör tillvaron besvärlig för givarna. Dessutom är de tekniska kraven högt ställda, oavsett bransch. Balluffs givare är utmärkt lämpade för alla dessa utmaningar.

Extremt tålig

Balluffs givare utsätts för krävande Highly Accelerated Lifetime Tests (HALT) i vår egna godkända testlaboratorier och konstrueras redan från början för att kunna användas under svåra förhållanden. Med våra extra hållbara givare ökar både verktygslivslängd och systemtillgänglighet. Slutresultatet blir lägre kostnader.

Stor mångsidighet

Balluff erbjuder ett brett spektrum av industrianpassade givare med lämpliga kablar och tillbehör. Beroende på utförande är våra komponenter temperatur- eller stöttåliga och står emot aggressiva medier. Det innebär maximal flexibilitet och ett mycket stort användningsområde.

Godkända världen över

Våra givare är internationellt godkända och säljs över hela världen. Dessutom erbjuder vi omfattande support i de flesta av jordens alla hörn. Personlig konsultation, verksamhetsnära utbildningar och individuella lösningar.

Givare och tillbehör för tuffa tillverkningsmiljöer

 • Värmebeständiga givare som klarar höga temperaturer

  Värmebeständigheten ger en stabil produkt som håller länge

  I gjuterier och smedjor är temperaturbelastningarna stora under lång tid och det förekommer dessutom korta toppar med mycket hög temperatur. När det gäller givarna kan de höga temperaturerna leda en avsevärd prestandaminskning eller i värsta fall att de helt slutar fungera.

  Våra givare är speciellt utformade för att stå emot höga temperaturer. Vi erbjuder även värmebeständiga specialtillbehör.

  Balluffs givare är HALT-testade, har lång livslängd och är perfekta för dig som vill ha en stabil lösning som håller under lång tid. Givare och specialtillbehör från Balluff behöver inte bytas ut lika ofta som motsvarande produkter från andra tillverkare. För dig innebär det minskat reservdelsbehov, kortare driftavbrott och i slutändan lägre kostnader.

  Givarteknik för höga temperaturer i gjuterier

  Givarteknik för höga temperaturer i gjuterier

 • Beständig mot gnistor och metallsprut

  Svetståliga givare och kabel med specialbeläggning

  Produktsökning

  I gjuterier, smedjor och i alla sammanhang där det förekommer svetsning utsätts givarna ofta för metallsprut och gnistor. Den heta metallen kan orsaka brännskador på allt den träffar. Den kan också fastna på givare och kablar och försämra funktionen.

  Balluff har flera lösningar på lager:
  för applikationer där det inte är möjligt att använda skyddsutrustning erbjuder vi svetståliga givare och kablar med speciell beläggning. Beläggningen förhindrar dels att det bildas lager av stelnad metall, dels att elektromagnetiska fält påverkar mätresultaten.

  Svetståliga givare för gnistor och metallsprut

  Svetståliga givare för gnistor och metallsprut

 • Robusta givare som klarar både stötar och mekaniskt slitage

  Exakt mätning trots stor mekanisk belastning

  Inom tillverkningsindustri hör stötar och mekaniska påfrestningar oundvikligen till vardagen. Det gäller till exempel inom bilindustrin när man tillverkar axlar, avgassystem eller chassin.

  För att en givare ska kunna stå emot sådana krafter måste den ha konstruerats för den här typen av miljö. Och det har Balluffs givare: både själva givaren och tillbehören utformas för att vara absolut tillförlitliga, även när det är stora krafter i rörelse. Det märks genom rejält ökade livslängder i dina system och inte sällan kraftigt sänkta kostnader.

  Givarna är konstruerade för att klara stora mekaniska påfrestningar

  Givarteknik för stora mekaniska påfrestningar

 • Givare som står emot aggressiva skärvätskor

  Tillförlitliga resultat trots aggressiva och abrasiva medier

  Vid spånskärande bearbetning används skärvätska som ofta är mycket aggressiv. Utrustning som sitter monterad i det område där spånavverkningen sker måste därför klara av både kemiska och mekaniska påfrestningar av alla de slag. Detsamma gäller vid rengöring med kolsyreis där man med hjälp av tryckluft blästrar ytan med torris. Både tryckluftsstrålen och de låga temperaturerna på ner till –78,9 °C riskerar att skada givarna.

  Men med givare och tillbehör från Balluff får du rätt utrustning för jobbet. De har nämligen tagits fram särskilt för den här tillämpningen. Våra produkter ha kapslingsklass IP67 eller IP69K (viktigt vid högtrycksrengöring).

  Givare för aggressiva medier: kapslingsklass IP67 och IP69K

  Givarteknik för aggressiva medier