Bildbearbetningsprogramvara BVS-Cockpit
Bildbearbetningsprogramvara BVS-Cockpit

BVS-Cockpit för alla användare

Balluffs bildbearbetningskompetens stannar inte vid maskinvaran – även den lättanvända bildbearbetningsprogramvaran BVS-Cockpit är en del av kamerorna. Med BVS-Cockpit går det lätt att ställa in och använda SmartCamera och Industrial Camera från Balluff. Detta är ett enhetligt, mycket användarvänligt och säkert bildbearbetningssystem för de mest skilda uppgifter inom tillverkning.

Testa BVS Demo Tool (registrering krävs)

Enkel åtkomst, intuitivt användargränssnitt

För att använda BVS-Cockpit behövs inget flygplan. Det räcker med en vanlig webbserver. Användargränssnittet öppnas i en vanlig webbläsare som Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer eller Edge. Det gör starten enkel.

Användargränssnittet för bildbearbetningsprogramvaran öppnas genom att man anger serienumret via http꞉//SC-serienummer eller http꞉//SVC-serienummer. Där visas alla viktiga funktioner. Utan krångel kan man sätta igång och ställa in och använda kamerorna på ett enkelt sätt. De olika lägena för monitor, konfiguration och statistik framställs på ett överskådlig sätt.

Intelligenta analysverktyg och inspektionsprogram

Det är enkelt att anpassa våra kameror till de aktuella behoven eftersom BVS-Cockpit alltid endast visar de parametrar som är relevanta för ett verktyg. Och valet av maskinvara och programvara gör lösningen enkel att skala.

De enskilda verktygen ställs samman till ett inspektionsprogram. Detta gäller kamerainställning, bildbearbetningsverktyg och definition av resultatdata. I monitorn visas det aktuella inspektionsprogrammet. SmartCamera sparar t.ex. upp till 100 inspektionsprogram som kan väljas direkt eller via styrningen.

Såväl SmartCamera som Industrial Camera är lättanvända enskilda verktyg som baseras på HALCON -grundalgoritmerna som används inom industrin. Med dessa kan man realisera snabba och tillförlitliga lösningar – från användning av bildfilter, inställning av kantskärpa och ljusstyrka samt avläsning av koder och text till lokalisering, kontroll och mätning av ett objekt. Resultaten kan skickas dynamiskt till det gränssnitt som passar för styrsystemet. Efter varje inspektion kan en resultatrapport och tillhörande bilder sparas automatiskt på en FTP-server.