Balluff Vision-system
Balluff Vision-system

Vision Solutions för alla behov

Oavsett om det gäller att spåra detaljer, kontrollera olika objekts läge, storlek, orientering och avstånd eller deras kvalitet och intakthet – med Balluff Vision Solutions BVS för industrianpassad bildbearbetning erbjuder vi individuella koncept som uppfyller kundens behov i tillverkningen. Vår SmartCamera och våra industrikameror, de handhållna kodläsarna och kameragivarna löser uppgiften för alla behov.

SmartCamera – lättintegrerad, lönsam och flexibel

Letar du efter en enkel och flexibel lösning för spårning, kvalitetskontroll och positioneringsuppgifter? Våra intelligenta kameror är det idealiska valet. Med SmartCamera BVS SC har man alla nödvändiga funktioner som krävs för att kontrollera kvaliteten i tillverkningen på ett tillförlitligt sätt och undvika kasserade produkter. För analys, lägesbestämning eller mätning: De funktioner som önskas kan sammanställas individuellt efter de aktuella kraven.

SmartCamera har en intuitiv och lättanvänd användarprogramvara med enskilda verktyg som baseras på HALCON -grundalgoritmerna som används inom industrin. På så sätt kan man åstadkomma snabba och tillförlitliga lösningar och överföra resultaten på ett flexibelt sätt.

Integrationen i produktionsmiljön är mycket enkel eftersom SmartCamera finns med IO-Link-gränssnitt och som fältbussvarianter.

Dessutom har SmartCamera ett robust hölje med IP67, den kan monteras mycket flexibelt och har standardiserad M12-anslutningsteknik för alla gränssnitt. På så sätt är den perfekt anpassad för användning inom industrin.

SmartCamera för Machine Vision

Industrikameror – snabba, kompakta och kraftfulla

Hög upplösning, snabb bildöverföring: Våra industrikameror ger bästa kontrollresultat. Välj mellan färg och svartvitt och bland fyra olika bildupplösningar. Tack vare den kompakta designen kan våra industrikameror även installeras i trånga utrymmen – och levererar extremt skarpa bilder i alla lägen. Industrikamerorna kopplas till en Industrial Controller och kan bekvämt ställas in och användas med det integrerade användargränssnittet BVS-Cockpit. Flera kameror kan kopplas till en controller samtidigt vilket möjliggör inspektion av flera perspektiv samtidigt. På så sätt är kontrollen både av hög kvalitet och kostnadseffektiv.

Ytterligare plus: Med de olika gränssnitten som GIGE Vision eller USB3 kan våra industrikameror enkelt anslutas till alla nätverk.

Industrial Camera – Kraftfullt industrisystem

Full kontroll med kodläsare från Balluff

Balluffs handhållna kodläsare BVS HS-P och HS-Q läser snabbt och tillförlitligt av alla vanliga 1D-, 2D-koder och stapelkoder på dokument, plastetiketter, kretskort och metalldelar. De är mycket robusta och klarar flera fall mot betong. Den industrikompatibla kapslingsklassen IP65 möjliggör användning på fältet. Detta och den enkla, intuitiva användningen gör Balluffs handhållna kodläsare till en praktisk hjälpreda t.ex. vid styrning av logistikprocesser i kanban-system, styrning av tillverkning, optisk verktygsidentifiering, spårning av detaljer, kvalitetskontroll eller inventering. Särskilt mobila är de trådlösa varianterna som överför data på upp till 100 meters avstånd på ett säkert sätt. Med litiumjonbatterier innebär det: en laddning – upp till 30 000 avläsningar.

Industrianpassade, handhållna enheter med mycket god läsförmåga

Visuell mångsysslare: Balluff kameragivare

Sju kontrollverktyg som kan användas oberoende av varandra och upp till tjugo inspektioner som kan sparas – det erbjuder våra kameragivare med sina kraftfulla bildsensorer. De känner av och kontrollerar objekt och klartext (OCR/OCV) så att man lugnt kan lita på en säker feldetektering och exakta kvalitetskontroller.

Alla funktioner hos Balluff kameragivare kan kombineras flexibelt. På så sätt kan man utföra ett antal kontrolluppgifter med bara en givare. Advanced-versionen löser även sofistikerade applikationer som lägesbestämning inom 360 grader och logisk kombination av olika egenskaper.

När det gäller tempo är kameragivaren verkligen imponerande. Med hög hastighet läser och verifierar den upp till 40 streckkoder och QR-koder i sekunden. Och med sina kraftfulla, konturbaserade bildbearbetningsverktyg lokaliserar, kontrollerar och räknar den varje enskild del oavsett orientering.

Kameragivare för produktionsanläggningar

Mer information om Vision Solutions från Balluff

Produkter Machine Vision

Produkter optisk identifikation