Balluff firar 20 år i Storbritannien

Balluff firar 20 år i Storbritannien

Balluffs försäljningsbolag firar 20 framgångsrika år i öriket

Sensor- och automationsspecialisten Balluff firar i år att man har funnits på den brittiska marknaden i tjugo år. Det moderna familjeföretaget från Neuhausen, strax utanför Stuttgart, har sedan länge satsat på en hållbar internationaliseringsstrategi.

Medarbetare hos Balluff UK
Teamet hos Balluff i nordvästra England växer stadigt. Genom att även i framtiden vara en attraktiv arbetsgivare som erbjuder både en familjär arbetsmiljö och stimulerande arbetsuppgifter hoppas man locka ännu fler duktiga medarbetare.

Redan på 70-talet fanns Balluff på den irländska och engelska marknaden. Från början som återförsäljare för sensor- och automationsspecialister, men 1997 beslutade sig moderbolaget att omvandla verksamheten till ett helägt försäljningsdotterbolag. Ett bolag som nu alltså kan blicka tillbaka på 20 framgångsrika år i Cheshire. Balluff UK firar 20-årsjubileet rejält. Jubileumsåret inleddes i juli med en fest för de anställda. Man har också gjort en egenproducerad film där företagets historia presenteras. ”Vi fortsätter att fira 20 framgångsrika år genom att under de kommande månaderna hålla 20 kostnadsfria utbildningar för våra kunder och dela med oss av våra expertkunskaper direkt på plats”, säger John Radford, VD för Balluff i Storbritannien.

Storbritannien fortsätter att vara en av företagets viktigaste marknader

Den starka industrisektorn gör Storbritannien till Tysklands näst största handelspartner. Även för givar- och automationsspecialisten Balluff är den brittiska marknaden en av de allra viktigaste. Och så kommer det att förbli, även efter Brexit. ”Under de gångna 20 åren har vi upprepade gånger bevisat att vi reagerar korrekt och med kreativitet på förändringar på marknaden. Till de viktigaste trenderna, som både har haft och fortfarande har stor inverkan på vår verksamhet, hör den traditionella industrins tillbakagång och den ökade digitaliseringen”, säger John Radford. ”Vi anpassar oss hela tiden efter våra kunders behov. En grundinställning som alltid har hjälpt oss att fatta rätt beslut på den brittiska marknaden.”

John Radford, VD för Balluff i Storbritannien
John Radford, VD för Balluff i Storbritannien, ser tillbaka på många framgångsrika år för företaget.

När det gäller Brexit räknar man med att ett svagare pund kommer att ha en positiv påverkan på den brittiska exporten. ”Där ser vi redan nu en positiv effekt på orderingången”, säger John Radford. Risken för minskad rörlighet för arbetskraft för Storbritanniens del är en utmaning för företaget. Redan idag förlitar sig det medelstora företaget på en arbetsstyrka som präglas av stor mångfald. Förutom engelsmän och EU-medborgare har Balluff i nordvästra England också flera anställda som kommer från länder utanför Europa. ”Vi vill fortsätta att växa. Det hoppas vi kunna göra genom att även i framtiden vara en attraktiv arbetsgivare som erbjuder både en familjär arbetsmiljö och stimulerande arbetsuppgifter”, säger John Radford.

Global position

Balluffs kontor i Cheshire
20 år i Storbritannien: Sedan 1997 finns Balluff representerat genom ett eget dotterbolag i Cheshire.

Det är många jubileer på gång inom Balluff-koncernen i år: Balluff i Italien firar också tjugo år. Och kontoret i Singapore har en ännu längre historia. I hela 25 år har Balluff funnits representerat på den sydostasiatiska marknaden. De tre försäljningsdotterbolagen i Nederländerna, Sverige och Japan kan se tillbaka på en 15-årig företagshistoria. Att det blir så många jubileer är ingen slump, utan en följd av koncernens konsekvent genomförda internationaliseringsstrategi. ”Att vi finns nära kunderna på våra målmarknader världen över är en viktig konkurrensfördel för oss”, understryker VD Florian Hermle. ”Vi vill ju alltid kunna erbjuda våra kunder bästa möjliga service, hög kvalitet, korta leveranstider och kundanpassade lösningar. Det arbete våra anställda uträttar på lokal nivå och de framgångar det har lett till, visar att vi har tänkt helt rätt.”

Om Balluff

Balluff grundades 1921 i Neuhausen auf den Fildern och idag står företaget med sina 3 550 medarbetare för utveckling, kvalitet och branschöverskridande erfarenhet inom industriautomation över hela världen. Som ledande specialist inom området givar- och automationsteknik kan detta familjeföretag i 4:e generationen idag erbjuda ett omfattande sortiment av innovativ givar-, identifierings- och nätverksteknik och programvara för enhetliga systemlösningar. År 2016 hade Balluff-koncernen en omsättning på ca 378 miljoner euro. Förutom huvudkontoret i Neuhausen auf den Fildern har Balluff produktions- och utvecklingsanläggningar över hela världen och 37 egna dotterbolag. Det ger våra kunder över hela världen snabb tillgång till produkter och hög service- samt rådgivningskvalitet.