Balluff vinner German Design Award

Balluff vinner German Design Award

Balluffs nya webbplats får pris

Balluffs nya webbplats får pris

Balluff får ta emot German Design Award 2018 för sin nya webbplats i kategorin ”Excellent Communications Design Web”.

Ingen har väl kunnat undgå att Balluffs webbplats har fått ett rejält ansiktslyft. Det nya utseendet lanserades i början av året och har även fallit juryn för German Design Award i smaken. ”Det känns väldigt roligt att vår nya webbprofil har blivit så väl mottagen och att vi till och med får pris för den”, säger Jakob Böhringer, teamledare på Balluffs webbavdelning. Det är webbyrån LINKS DER ISAR som haft i uppdrag att ta fram, utforma och skapa en ny webbplats med fler bilder, mindre text och en integrerad webbutik. Höjdpunkten på den nya webbplatsen är den helt omgjorda produktsektionen, med ett omfattande bildmaterial från nyckel- och fokusbranscher och en lång rad applikationsexempel. ”Grundtanken med nylanseringen var ett tydligare fokus på vårt utbud och att det ska vara lätt att hitta det man letar efter med den nya produktsökningsfunktionen”, fortsätter Jakob Böhringer.

German Design Award uppmärksammar innovativa produkter och projekt och människorna bakom dem, som går före och förnyar det tyska och internationella designlandskapet.

Om Balluff

Balluff grundades 1921 i Neuhausen auf den Fildern och har idag 3 600 anställda. Över hela världen står namnet för innovativ teknik, kvalitet och branschöverskridande erfarenhet och kompetens inom industriautomation. Som ledande specialist inom området givar- och automationsteknik kan detta familjeföretag i fjärde generationen idag erbjuda ett omfattande sortiment av innovativ givar-, identifierings- och nätverksteknik och programvara för enhetliga systemlösningar. År 2016 hade Balluff-koncernen en omsättning på ca 378 miljoner euro. Förutom huvudkontoret i Neuhausen auf den Fildern har Balluff försäljningskontor och produktions- och utvecklingsanläggningar över hela världen. Koncernen finns representerad i totalt 68 länder av 37 dotterbolag samt andra typer av kontor. Det ger våra kunder världen över snabb tillgång till produkter, utmärkt service och rådgivning.